Fredly folkehøgskole (Astridsin)
Hjem Add Om meg Kontakt

8

Fredly folkehøgskole

Det er under to måneder til jeg begynner på folkehøgskole.. whææ! Grugleder meg skikkelig. Skal gå på Fredly folkehøgskole som ligger i Børsa. Mormor bodde der, så jeg har mange sommerminner derfra. 

Jeg skal gå på en linje som heter treninginstruktør - dancemix, step og styrke. Trene masse på skolen er ikke så verst vel? Håper jeg kommer i skikkelig god form! hehe, tror jeg har litt godt av det at man MÅ. Også bor vi jo på treningssentret, så dørstokkmila bør ikke være et problem. Men jeg er nervøs for at de ande som begynner der er veldig godt trent, for det er ikke jeg. 

Det er litt rart, for man vet jo ikke helt hva man går til. Er redd for å ha for høye forventninger, siden alle snakker så varmt om året sitt på folkehøgskole. 

 (bildet er tatt fra fredly folkehøgskole sin hjemmeside)

 

blir superglad om du vil dele noen erfaringer fra ditt år på folkehøgskole • 05.07.2015 kl.22:06
  Så gøy! Virker utrolig gøy å gå på folkehøgskule :D
  06.07.2015 kl.13:19
  Jeg kjenner meg veldig igjen i tankene dine. For to år siden begynte jeg på Elverum fhs og var ekstremt spent. Helt fram til august gleda jeg meg noe enormt. Alle sa jo at det kom til å bli det beste året i mitt liv, det måtte bare bli bra. Men de siste dagene før jeg faktisk skulle begynne, kom skepsisen litt mer inn. Tenk om jeg ender på rom en ordentlig sær person jeg absolutt ikke kommer overens med? Hva om alle på linja mi (backpacker/ekstremsport) er superaktive mennesker som ikke er redde for noe i det hele tatt? Jeg begynte faktisk å angre på at jeg skulle hive meg ut i noe så nytt og fremmed. Men veit du hva? Jeg hadde faktisk det beste året i mitt liv (så langt i hvert fall, og jeg regner ikke med at jeg opplever noe i lignende skala med det første). Jeg fikk de beste vennene jeg noen gang kunne drømt om, og jeg skal snart flytte inn i en leilighet med min fhs-roomie. Jeg har så mange flotte opplevelser fra de ti månedene, at jeg ikke engang klarer å beskrive det. Det jeg faktisk angrer på, er at jeg brukte så mye tid på forhånd på å grue meg til å komme til et nytt og ukjent sted, når det er noe av det som er det aller gøyeste. Og du, jeg hadde minst like høye forventinger som deg, og jeg ble likevel blown away. Ha det helt fantastisk på folkehøyskole! Jeg er misunnelig...
  Hedda
  06.07.2015 kl.13:55
  Det er virkelig ingenting å grue seg for! Det som er så fantastisk med hele folkehøgskolekonseptet er at man får friheten til å prøve ut ting man ikke kan. Selv valgte jeg musikklinja på Sunnmøre folkehøgskule uten å kunne noe som helst om musikk, og det var helt fantastisk! Grunnen til at alle snakker så varmt om folkehøgskoleåret sitt er at du kommer til et sted der alt er lagt til rette for at du skal ha det bra. Lærere som ser deg og ønsker å bli kjent med deg og sannsynligvis stipendiater eller miljøarbeidere som har vært gjennom året en gang før og som er ansatt for å ta seg av det sosiale. Du kommer til å møte masse ungdommer som er supergira på å få seg nye venner, og sannsynligvis mange som er i dårligere form enn de skulle ønske. Ikke gru deg, for dette året handler om å slippe forventningspress og prestasjonsjag. Nyt året ditt, det kommer til å bli helt fantastisk!
  06.07.2015 kl.16:01
  Folkehøgskoleåret mitt var helt fantastisk! Jeg gikk på en skole oppi nord og jeg blir rørt bare jeg ser bilder av stedet fordi jeg har så mange fantastiske minner derfra. Derfor skal jeg tilbake som andreårsstipendiat og jeg gleder meg masse til å være med på å skape et like fantastisk år for de nye elevene som jeg hadde. Hvis du bare gir litt av deg selv så får du utrolig mye tilbake!! Du kommer til å møte mennesker som er både like og annerledes deg, og kanskje du møter noen du i utgangspunktet ikke trodde du kom til å bli venner med men som ender opp med å være en av dine nærmeste? Jeg fikk noen sånne ;) og roomien jeg hadde er den dag i dag, 11 måneder senere, den personen som kjenner meg best. Livet på folkehøgskole er som en boble, fokuset ditt blir annerledes og det er lett å glemme omverden. Og det er lurt å bare nyte det. Folkehøgskole er unikt, det er fantastisk og hvor klisje det enn høres ut så skal du ikke se bort i fra at det faktisk blir det beste året i ditt liv. Ikke vær redd for forventningene du har, det er vanskelig å vite hva man går til før man sitter der med mange mennesker fra hele landet rundt seg og innser at de er familie.
  06.07.2015 kl.16:50
  Hei! Jeg gikk bistandslinja på fredly fhs i år, og jeg kan garantere at du ikke kommer til å angre. Skolen, internatet og personalet er bare helt supre, og selve børsa er jo et fint sted. De som gikk dancemix nå så ut til å ha hatt et supert år, de ble en veldig samla gjeng og de har helt klart den søteste, morsomste og mest omsorgsfulle lærern! Bare gled deg, kommer du deg igjen første dagen så kommer du til å få mange gode venner og fine minner i løpet av året :-)
  06.07.2015 kl.19:27
  Det låter jättekul att bli träningsinstruktör :) Det kommer säkert bli jättebra :)
  Helene
  07.07.2015 kl.02:41
  Heisa!

  Jeg gikk på Fredly sammen med Hanne Kristin i år. Fredly er en fantastisk plass, virkelig undervurdert. Heidi (læreren du får) er dritkul. Så lenge du kommer deg over første kneika (1. Skoledag) så er resten av tiden der masse kos og fine stunder. Jeg skal love deg du kommer til å være møkk lei til tider, og det kommer til å være øyeblikk der du bare vil hjem. Men det er lov :) sånn er det for alle. Det er alltids folk å snakke med der, og ikke vær redd for å være til bry. Roomien min gikk dancemix-linja. En liten klasse på 7 elever. Ingen der var spesielt supertrent. Ikke bekymre deg for det :) Jeg brukte hele sommeren på å bekymre meg, alt forgjeves. Prøv å nyt sommeren. Du har ingenting å være redd for!
  12.07.2015 kl.15:03
  Helene: Tusen tak! Nå ble jeg litt nysgjerrig på hva som skjer første skole dag? hehee  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits