Burde jeg søkt rett på studier? (Astridsin)
Hjem Add Om meg Kontakt

8

Burde jeg søkt rett på studier?

Nå oppdateres det overalt på facebook om hvilken skole de forskjellige skal gå på. For de som skal gå på universitet eller høyskole så begynner fadderuka nå iløpet av denne uka, hvis jeg har forstått det riktig? Akkurat nå, så syns jeg de er så heldige.

Jeg skal jo gå på folkehøgskole, og jeg aner jo egentlig ikke helt hva jeg går til. Jeg har sett at man har en noenlunde normal timeplan, riktig nok med andre fag enn det som er vanlig på høyskoler. Altså, jeg vil få vanlige rutiner med en fast skoledag og stå opp tidlig og slik, heldigvis! Noen ganger ser jeg for meg at jeg har så dårlig tid, og det er litt den bekymringen jeg sitter med nå.

Kaster jeg bort ett år, mens de andre kommer ett år videre på utdanningen sin? Tenk at mange av vennene mine kommer til å bli ferdig utdannet før meg, fordi jeg ikke begynner rett på videreutdanning. Også tenker jeg: Astrid, skjerp deg. Ett år spiller ingen rolle fra eller til, man skal jo jobbe så mange år uansett. Men allikevel, så stresser man seg jo gjennom videregående, og det blir jo sett litt ned på å ta et "friår" på vgs?  

Det å finne seg leilighet og slik også. Føler at de er såå heldige. De skal bo i en leilighet, og studere, kanskje ha en jobb ved siden av.. Jeg tror faktisk at jeg kommer til å savne å jobbe. Er det ikke rart, hvordan man alltid vil ha det man ikke har? 

 Det er litt gøy hvordan man spekulerer så mye før man opplever ting. Man ser for seg i hodet hvordan ting kommer til å bli, og hvordan ting kunne ha vært. Men, egentlig, så aner man jo ikke. 

Så nå er jeg litt nysgjerrig, hva skal eller hva gjorde du første året etter videregående? ♥ • Anette
  09.08.2015 kl.23:41
  Du kommer ikke til å angre på at du valgte et år på folkehøgskole. Studere kan du gjøre resten av livet. :)
  09.08.2015 kl.23:51
  Kjempe fint bilde :) Du er kjempe pen!

  Koselig om du sjekker ut bloggen min og hvis du vil legge igjen en liten kommentar :)
  09.08.2015 kl.23:59
  Jeg synes du ikke burde angre på at du tar et år på folkehøgskole. :) Jeg selv tok meg et friår for å jobbe, finne ut hva jeg virkelig ville studere når jeg ikke hadde noen sjanse for å komme inn på journalistikkstudiene. Det valget angret jeg ikke på at jeg tok. Masse lykke til videre!
  Amanda
  10.08.2015 kl.00:36
  Jeg begynner nå tredje året på universitetet i Bergen og angrer litt på at jeg ikke tok meg ett friår for å være ærlig. Overgangen fra Vgs til universitet er utrolig stor, og friheten enorm! Jeg brukte desverre det første halve året mitt nærmest som ett friår, fordi jeg faktisk ikke var klar, og fordi jeg egentlig trengte det etter alle årene på skole. Heldigvis gikk det ikke for mye utover karakterene, men jeg vet at det hadde vært noe helt annet hvis jeg hadde fått litt mer tid før jeg begynte å studere. Og, da jeg begynte var det ca 15% i klassen som gikk rett fra Vgs. De fleste var både ett, to og tre år eldre enn meg. Noen også i begynnelsen av 30-årene. Så ta dette året og nyt det! Og begynn å studere når du er helt klar :) Jeg har hørt at folkehøgskole er ett av de beste årene for mange, med nye venner og mange nye minner. Lykke til :)
  10.08.2015 kl.00:44
  Jeg gikk rett fra videregående til studier i ny by med egen leilighet. For meg var det det riktige å gjøre, men jeg kjenner flere som gjorde det samme og ikke trivdes i det hele tatt. Jeg er sikker på at du får det supert på folkehøyskole, kun hørt positivt om det! :)
  Anonym
  10.08.2015 kl.01:54
  Jeg går inn i mit siste år på videreågende nå. Kusinene mine er et år eldre en meg og skal vel snart begynne med sine ting. Det er liksom alt det familien min gnåler om nå for tiden. Så sier de liksom til meg "Ja, nå skal jo du snart studere å! 1 år til"

  Men jeg vet helt ærlig egentlig ikke om jeg vil studere. Eller, jeg har liksom lyst også, men samtidig er det noe inne i meg som sier "Nei. Dette er feil. Dette er ikke riktig for deg enda". Jeg vet ikke om det er frykten for det nye og det ukjente som sier det, men jeg vet virkelig ikke hva jeg vil studere. Jeg prøver på en måte å "finne" meg selv. Akkurat nå føler jeg meg bare pressa til å studere noe fordi folk rundt meg gnåler om det og det er liksom det alle andre rundt meg skal.
  10.08.2015 kl.08:48
  Det første året ettervideregåemde hadde jeg tenkt til å ta friår for å ha tid til å tenke på hva jeg ville gjøre, men så endte jeg opp med de samme følelse som du sitter med akkurat nå. Til slutt bestemte jeg meg for å søke meg inn på skolealikvel. Etter ett år byttet jeg studieretning da jeg fant ut at valget jeg tok var helt feil for meg, så det var mye både penger og tid kastet bort.

  Der viktigste er at du gjør det du vil, da ender du nok opp med å bli fornøyd til slutt :)
  10.08.2015 kl.21:33
  Anonym: åh, kjære deg! Som du skriver, så har du ikke spesielt lyst til å studere videre, fordi du ikke er helt sikkert på hva. Og derfor syns jeg du bør vente å se hvordan det føles til neste år. Det er ene og alene ditt valg, og det er ingen rundt deg som kan bestemme at du skal studere videre. Slik det er nå, så tror jeg det beste for deg ville vært et friår eller et år på fhs. Det er på ingen måte noe flaut eller teit å ikke studere første året etter videregående. Håper du finner ut av det! Oppdater meg gjerne :)  Kommenter her
  Tilkomstgruppen
  Design og koding: Ina Anjuta
  hits